Text or shortcode
Text or shortcode

Astrologija, Horoskop, Besplatna Natalna Karta, Znak i Podznak

Kosmički Žurnal Podcast

kosmicki zurnal nove epizode

Kosmički Žurnal je internet radio emisija, u modernom žargonu danas, astrološki ‘podcast’ ili ‘podkast’. Začeta je davne 1987, kada je sarajevski radio 202 prvi krenuo da emituje seriju tada zvanu U Noći Zvijezde čiji se trio Sanda Novosel, Mirjana Ćosić i Elvir Bucalo subotom branio  od zatrpanog i prezaposlenog poštara. Broj pisama sa pitanjima i komentarima koji je dolazio na 202-ku na adresu ove prve astrološke emisije ikad pokrenute u socijalističkoj BiH, bio je izvanredno veliki. Ne, mi tada nismo imali Twitter ni Facebook, ali smo imali koverte i markice koje se prilijepe, pa se pismo ubaci, pa čekaš tri dana dok ne dođe na adresu…

Naši telefoni su skoro topili žice, dok su Elvir i Sanda čitali pitanja i zabavljali prisutne u studiju. Mirjana otvara tablice kuća i efemeride, računa olovkom… ‘Znate, vaš podznak je Rak…’ Povod su uvijek bile planete, a bilo je i ozbiljnih razgovora i odgovora slušaocima u eter. 

U Noći Zvijezde se tokom rata preselila na ISV Radio, a zatim promijenivši ime u Astro Studio i na popularni Radio M u Sarajevu.  Tada se emisija emitirala utorkom u 23 h, aa trajala je do 01 sat ujutro. Telefoni Radija M nisu prestajali da zvone po cijelu noć. Pošto smo tada imali i na snazi policijski sat, astrologija je bila tema sve do ranih jutarnjih sati. Ljudi u Sarajevu su preživljavali rat kako su znali, a astrologija nam je svima zajedno pomagala da ga lakše podnesemo.

Ukupno, bilo je to šest godina radijske astrologije tokom 90-tih.

mira cosic astrologija radio

Bilo je više prilika kad se ova astrološka koncepcija selila i emitovala, najprije na Radio Stari Grad u Sarajevu, a nakon toga i na naš Radio M u Švedskoj. Međutim, domet radija je uvijek ostajao samo na lokalnom nivou.

Zahvaljujući internetu, sada smo s vama u bilo koje doba dana ili noći, na bilo kojem kontinentu. Možete se javiti i učestvovati: pošaljite poruku emailom ili na Facebook, pošaljite Tweet, Snapchat ili Instagram. Svakako podijelite link ako mislite da nekog može razonoditi ili mu pomoći da dođe do informacija:
https://www.astrologija.com/category/kosmicki-zurnal/

Vaši prijedlozi i komentari su dobrodošli.

‘Pretplata’ na podcast-emisiju Kosmički Žurnal je besplatna i odabrati je možete ‘sign up‘ ili ‘subscribe‘ putem vaših telefonskih ili desktop aplikacija ako želite ostati obaviješteni o novim planetarnim događanjima, kao i novim dešavanjima iz svijeta astrologije. Astrološke organizacije i konferencije u Americi ISAR, AFAN, NCGR, AFA, OPA, UAC i druge žele sa de povezuju sa astrolozima i na našim prostorima.

Mira Cosic Radio MRedovno ćemo vas obavještavati o njihovim članovima, predavačima i skupovima.

Podcast Kosmički Žurnal je moguće slušati putem sljedećih aplikacija:

iTunes – na linku OVDJE

Sticher

TuneIn Radio

Podbean – na linku OVDJE

direktno na našim linkovima.

 

Želite li slušati izdanja na engleskom jeziku, ona su na sljedećim linkovima:

Podcast nazvan Professional Astrology Network . Cosmic Journal je također moguće slušati putem sljedećih aplikacija:

iTunes – na linku OVDJE

Sticher

TuneIn Radio

Podbean – na linku OVDJE

direktno na našim linkovima.

 

Učite astrologiju s nama, zabavite se ili razriješite vlastito pitanje.  S vama, kao i od 1987, na valovima kosmosa je još uvijek, astrolog Mirjana Ćosić.

Svako dobro!

letter

kosmicki zurnal nove epizode

Radio Mikrofon