Text or shortcode
Text or shortcode

Astrologija, Horoskop, Besplatna Natalna Karta, Znak i Podznak

News

Ljubav, Ljepota, Popularnost: Vaga i njena Vladarica Venera

Sedmi znak Zodijaka je Vaga: lijepa, ljupka, nasmijana, često sa rupicama na obrazima ili bradi, divnim usnama, urednom kosom, odjećom i uopšte vanjskim izgledom koji se može nazvati sofisticiranim, šik i popularnim – ako je Venera dobro postavljena pri rođenju. Čak i kad su u pitanju muškarci ili nebitno o kojem se spolu radi, osobe koje imaju istovremeno istaknutog Ovna, jaku prvu kuću ili Mars (akcija, dinamika, pokret) u natalnoj karti, uticaj Vage daje blagost i želju za harmonijom.

Vage su šarmantni, popularni ljudi koji kroz život idu vođeni ljubavlju i ljepotom. Rečenicu ‘Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara’, smislila je Vaga. Muškarac Vaga je seksi zavodnik, okružen telefonskim brojevima obožavateljica i pozivima za izlaske. Žena Vaga ni u trgovini nema mira. Njoj će uvijek prići neki potencijalni novi dečko ili će joj kakva žena u prolazu dati kompliment. Ona ne voli grubost ni nasilnike, ona je suptilna, nježna, ekstremno inteligentna, razumna i diplomata. Ostaje u dobrim odnosima i s ljudima s kojima možda nema mnogo zajedničkog jer vjeruje u harmoniju odnosa, mir i opuštenost. Kao i Vaga muškarac, nerado ulazi u svađe i otvoren konflikt. Radije će sa smiješkom reći ‘hvala’ i pretvarati se da je sve u redu nego što će ući u sukob.

Ponekad je Venera pod težim aspektima. Tada je njena površna predstava vanjske ljupkosti, ljepote i brojnih lajkova i followera, a unutarnjeg nedostatka balansa, izazvana dubokom željom za ljubavlju i dopadanjem koja u ranom životnom dobu nije zadovoljena na pravi način. Kvadratirana Venera će često priskočiti lažnoj popularnosti, prenašminkanom izgledu, grabiće novac neetički ili će ulijetati u sudske procese ili u brakove koji nisu bazirani na nesebičnoj ljubavi već na parama, poznatom imenu, statusu ili seksi tijelu. Dobra Venera s druge strane Vagama će otvarati put u svijet, konektovati ih s ljudima koji im u svakom pogledu mogu pomoći u daljem ličnom razvoju. Dat će im unutrašnji mir i ljubav za sve što je istinski lijepo, dar za umjetnost, uređenje doma i dobre odnose sa svima. To je zato što dobra Venera i sama daje, od podrške u duhovnom ili emotivnom smislu, do one materijalne. Venera vlada vrijednostima, a novac je prezentacija istog. Nesebična Venera će uvijek biti od pomoći partneru ili članu familije, ali je put davanja i primanja dvosmjeran, barem 49:51. Kada se nepravda desi i balans poremeti, Vaga ostaje povrijeđena. Najveća karmička lekcija Vage je uspjeti pronaći taj balans, uzimati i davati, voljeti i biti voljen, prepoznati sebe u licu sagovornika ili ljubavnika.

Girl

Važno je analizirati položaj Venere u odnosu na ostale planete. Karma koju prenose geni majke i oca manifestuje se često u horoskopu djeteta Vage. Primjera radi, ako je majka s uticajem Vage i teške Venere proživljavala loš brak sa agresivcem ili pijanicom, a nije ustala i borila se za sebe i za balans u svojim vezama, to će se najvjerovatnije prenijeti na natalnu kartu djeteta koje će kad odraste morati da se bori sa sličnim okolnostima.

Vaga koja ima Veneru u opozicijama i kvadratima sa drugim planetama se možda morala boriti za roditeljsku ljubav i naklonost. Moguće je da su braća ili sestre bili isprva mamini i tatini ponosni favoriti. Ali ne zadugo. Jer, kad Vaga dođe na svijet, ona inteligentno osmotri okolinu i plijeni pažnju već prvih dana. Ovo predivno nasmijano dijete je lovac na komplimente i vjerovatno je najčešće maženo, paženo i fotografisano dijete u Zodijaku. Kada odraste lako može postati i najfotografiranija osoba na svijetu, kao što su Kim Kardashian, Monica Belluci, Matt Damon ili Hugh Jackman.

Pa iako možda niste Vaga, sigurno poznajete neku. Niste primijetili zodijački znak vaše školske koja ima najviše prijatelja na Facebook listi? Pitajte je da li je rođena u septembru ili oktobru. Podznak i Mjesec u Vagi koji se ne vide na prvi pogled iz datuma rođenja isto tako daju jake karakteristike ovog znaka. Jennifer Lopez je Lavica s podznakom u Vagi, dok je Jennifer Aniston Vodolija isto tako s podznakom u Vagi. Obje imaju problematične položaje Venere, brojne veze, opterećene su popularnošću i blicevima paparazzi fotoreportera. No, njihova kako unutrašnja tako i vanjska ljepota pomoći će im da nađu put do istinske sebe i do prave ljubavi – onda kada pojavljivanje na TV ekranima ili naslovnim stranicama magazina ne bude više tako važno.

 

Izračunajte položaj Venere ili podznak: pošaljite email

letter

You might be interested in …