Text or shortcode
Text or shortcode

Astrologija, Horoskop, Besplatna Natalna Karta, Znak i Podznak

News

Kako Dalje, Nakon Pomračenja?

Ovaj period je zaista buran. To može da vidi i onaj ko nije astrolog. Politička sfera se uzrujava a ne miruje ni planeta Zemlja. Tresu zemljotresi, od Italije, do Oklahome. Ako ste imali miran san i život vam je bio bez događaja, zahvalite nebu i uživajte.

Ali, većina je ljudi tokom nedjelje eklipse (i uz to retro Merkura) imala dramu, što kod kuće, što na poslu, što u ljubavnim i prijateljskim vezama. Kako rekosmo, situacija se donekle smiruje (još treba čekati), ali treba se nositi sa svim što se odmotalo, rastavilo na proste faktore i dovelo nas do emocionalnog zemljotresa – ili bukvalno, zemljotresa – u nekim slučajevima.

Kako dalje? Venera je u trenutno boljoj poziciji u Vagi, ali će nailaziti na kvadrate i opozicije sa planetama iz Jarca i Ovna. U ljubavi kao i u finansijama i svemu što vrednujemo i u čemu uživamo (Venera) pitamo se da li mogu da prihvatim ovaj sljedeći izazov, da li se isplati, šta je tu pozitivno za mene a koliko moram da se žrtvujem? Da li me druga osoba, partner ili šef, vrednuju koliko zaista treba? Koliko je moj ego krhak?

16. septembra 2016, očekuje nas još jedno pomraččenje, ovaj put na 24 stepena Riba. Osa Ribe-Djevica sugerišu da je potreban balans između prirodnog i Božjeg, ljudskog, tehničkog, i onog duhovnog. Suviše kritike donosi anksioznost, ali suviše opuštenosti, gubitke i bolest. Ako ste u prilici, posvetite se meditaciji i molitvi na način na koji to uobičajeno radite. Svemir sada otvara čudotvorne puteve. Treba ih znati pronaći.

Gong

Venera i Mjesec su zajedno primiču kontaktu sa Plutonom, kraljem podzemlja i skrivenog, onih naših emotivnih slojeva koji uzrokuju unutarnju i vanjsku transformaciju. Dok je Uran i dalje u znaku Ovna, željan svoje slobode i tvrdoglavo je zastupa, planete iz Jarca i Ovna sugerišu na potreban razum kojeg nema, na čekanje, na strpljenje koje je davno ‘isparilo’. Pluton, pak, ruši sve ono što nema kvalietan temelj. Šta će od svega ovog da prevagne?

Ako se odlučite za kvalitet umjesto za kvantitet, imate šansi da dobijete igru.

Kad smo već kod Vage, na suprotnoj strani u odnosu na Ovna je Vaga, a suprotno od Jarca nalazi se Rak. Ovo su znakovi koji još uvijek prolaze najviše promjena i velikih odluka. Ako su vam znak, podznak ili Mjesec u nekim od ovih znakova, vjerovatno ćete osjetiti napetost, tenzije i potrebu za promjenom.

Mirjana Ćosić
astrologija.com

 

You might be interested in …