astrologija.commira.cosic.astrolog@gmail.com / +1 214 6996472

Kako Dalje, Nakon Pomračenja?

Ovaj period je zaista buran. To može da vidi i onaj ko nije astrolog. Politička sfera se uzrujava a ne miruje ni planeta Zemlja. Tresu zemljotresi, od Italije, do Oklahome. Ako ste imali miran san i život vam je bio bez događaja, zahvalite nebu i uživajte.

Ali, većina je ljudi tokom nedjelje eklipse (i uz to retro Merkura) imala dramu, što kod kuće, što na poslu, što u ljubavnim i prijateljskim vezama. Kako rekosmo, situacija se donekle smiruje (još treba čekati), ali treba se nositi sa svim što se odmotalo, rastavilo na proste faktore i dovelo nas do emocionalnog zemljotresa – ili bukvalno, zemljotresa – u nekim slučajevima.

Kako dalje? Venera je u trenutno boljoj poziciji u Vagi, ali će nailaziti na kvadrate i opozicije sa planetama iz Jarca i Ovna. U ljubavi kao i u finansijama i svemu što vrednujemo i u čemu uživamo (Venera) pitamo se da li mogu da prihvatim ovaj sljedeći izazov, da li se isplati, šta je tu pozitivno za mene a koliko moram da se žrtvujem? Da li me druga osoba, partner ili šef, vrednuju koliko zaista treba? Koliko je moj ego krhak?

16. septembra 2016, očekuje nas još jedno pomraččenje, ovaj put na 24 stepena Riba. Osa Ribe-Djevica sugerišu da je potreban balans između prirodnog i Božjeg, ljudskog, tehničkog, i onog duhovnog. Suviše kritike donosi anksioznost, ali suviše opuštenosti, gubitke i bolest. Ako ste u prilici, posvetite se meditaciji i molitvi na način na koji to uobičajeno radite. Svemir sada otvara čudotvorne puteve. Treba ih znati pronaći.

Gong

Venera i Mjesec su zajedno primiču kontaktu sa Plutonom, kraljem podzemlja i skrivenog, onih naših emotivnih slojeva koji uzrokuju unutarnju i vanjsku transformaciju. Dok je Uran i dalje u znaku Ovna, željan svoje slobode i tvrdoglavo je zastupa, planete iz Jarca i Ovna sugerišu na potreban razum kojeg nema, na čekanje, na strpljenje koje je davno ‘isparilo’. Pluton, pak, ruši sve ono što nema kvalietan temelj. Šta će od svega ovog da prevagne?

Ako se odlučite za kvalitet umjesto za kvantitet, imate šansi da dobijete igru.

Kad smo već kod Vage, na suprotnoj strani u odnosu na Ovna je Vaga, a suprotno od Jarca nalazi se Rak. Ovo su znakovi koji još uvijek prolaze najviše promjena i velikih odluka. Ako su vam znak, podznak ili Mjesec u nekim od ovih znakova, vjerovatno ćete osjetiti napetost, tenzije i potrebu za promjenom.

Mirjana Ćosić
astrologija.com

 

Povezani Članci

Uporedni Horoskop

U astrologiji se osim ličnih vrlo rado promatraju i horoskopi parova, a jedna od varijanti je i horoskop nazvan ‘kompozitnim’ u kojem se položaji planeta […]

Learn More

Astrološka Karma, Buđenje i Putevi Duhovnosti

Pitanje je koliko su i moderna i tradicionalna astrologija nadopunjujuće a koliko dijametralno suprotne rastu i duhovnom radu na sebi. Koliko ograničavaju osobu? Koliko daju […]

Learn More

12 Astroloških Znakova: Ovan, Bik, Blizanci…

DVANAEST ASTRO-ZNAKOVA Nikada nećemo saznati kome je prvom palo na pamet da zodijačkim znakovima dodijeli baš ona imena koja oni danas nose. Doduše, različiti narodi […]

Learn More