Text or shortcode
Text or shortcode

Astrologija, Horoskop, Besplatna Natalna Karta, Znak i Podznak

News

Retrogradni Merkur

Merkur kreće retrogradno: ako ste planirali kupovinu telefona ili kompjutera, kakvog tehničkog uređaja ili pak planirate put, vjerovatno bi bilo bolje da dobro pazite ili da planove odgodite za vrijeme poslije 22.9.

Naime, u ovo vrijeme će se dešavati zabune, neki procesi će morati biti ponovljeni a artikli vraćeni, saobraćaj je obustavljen ili se vozi sporo, letovi se zbog vjetra i nevremena otkazuju.

Ipak, vrijeme je kako-tako dobro za planiranje, dubokoumni rad, plaćanje računa i sve što zahtijeva podrobno istraživanje ili koncentraciju. Računajte na to da ćete mijenjati mišljenje i odluke, možda praviti pogreške ili će doći do nesporazuma. Velike odluke ipak treba ostaviti za kasnije.

U duhovnom smislu, ovo je izuzetno lijep period u kojem se naše iskonsko ‘ja’ otvara univerzumu, u želji da pronađe i logički shvati pravu svrhu svojeg postojanja. Kako je riječ logika dijametralno suprotna onome što um ne može objasniti, dakle duhovnom, jedino što je zadatak uma u ovom vremenu je da se opusti i prihvati sadašnji trenutak, da prihvati činjenice i okolnosti takvim kakve jesu, bez pobune, bijesa, svađe ili kritike.

Onaj ko uspije, probudite će se…

Mirjana Ćosić
astrologija.com