MIRA ĆOSIĆ, ASTROLOG

Femme Fatale u Ljubavi: Žena Škorpija

Žena Škorpija je ‘femme fatale’, privlačna i seksi. Ona daje ali i traži bezuvjetnu ljubav, ‘na život ili smrt’! 

Naročito ako je njena Venera u znaku Škorpiona, žena Škorpion u životu zna iskusiti ostavljanje, razvode, napuštanje sa ili bez dobrog razloga, ljubomoru, prevaru, izdaju. I kroz roditelje, dijete Škorpija uči o značaju predanosti, vjernosti i gubitka. Ponekad dijete Škorpija ili sa Ascendentom i važnim ličnim planetama u Škorpiji gubi kontakt sa jednim roditeljem, osjeća se napušteno, odbačeno ili nevoljeno.

Zašto je to tako?

Pluton koji vlada Škorpijom (a po tradicionalnoj astrologiji i Mars je vladar ovog znaka) žestok je planet duhovnog rasta kroz bol, planet sagledavanja razloga zbog kojih smo ovdje, života i smrti, smisla svega postojećeg.

Stoga, ako ste zaljubljeni u Škorpiju, nemojte se s njom igrati. Ovo nije žena za bevezni, šaljivi ili kratkotrajni flert. Ova žena će tražiti da vas ima u potpunosti ali će vam zato za uzvrat pružiti sve.

12406784_szenaskorpionka

Ako ste se zanijeli površnom igrom, flertujete sa nekoliko osoba istovremeno uključujući i Škorpiju, ako vam je stalo da se dobro zabavite i imate običaj da na ljubav gledate kao na video-igricu u kojoj nije važno koliko partnera pogodite, važno je da ste se dobro zabavili – onda zaobiđite ovaj znak. Ona je sklona da vam sav naneseni bol vrati trostruko više i znat će tačno kako!

Upleli ste se u Škorpijinu mrežu iz koje vam povratka nema. Ako ostanete, dosegnut ćete neslućenu ljubav. Ako je pokušate povrijediti, namjerno ili nenamjerno, pripremite se za borbu do zadnje kapi krvi… Vaše!